Keuken inspiratie

Landelijke keuken

Landelijke keuken

Al erg lang is de landelijke keuken een erg gewilde keuken. Veel mensen hebben een landelijke keuken en houden dit meestal ook zo. Ook bij het kiezen van een keuken in bijvoorbeeld een nieuw huis, komt vaak de keuze bij een keuken met een landelijke stijl. Deze keuken maakt veel gebruik van hout en heeft sierlijke afwerkingen. Dit komt dan weer terug in de keukengrepen en de keukendeurtjes. Dit alles in tegenstelling tot de moderne, greeploze keuken. Terwijl een landelijke keuken natuurlijk ook gebruik kan maken van moderne keukenapparatuur. Voor het ontwerpen van een keuken, lees dit artikel.

Een nostalgische keuken

De leuke en ontspannen sfeer die rond een landelijke keuken hangt spreekt heel veel mensen aan. Een nostalgisch gevoel, waarin de keuken een centrale rol speelt. Het woord gezelligheid speelt is belangrijk bij de landelijke keuken. Lekker samen ontbijten, de geur van zelfgemaakte broodjes en dus gewoon genieten van je keuken. Vaak zie je dat de rest van de inrichting van het huis ook past bij de keuken, of natuurlijk andersom. De keuze voor een landelijke keuken is daarom ook vaak en bewuste keuze.


Landelijke keuken

Landelijke keukens vereeuwigd

De landelijke keuken met de traditionele of klassieke stijl is het populairst, want – je raadt het al – het raakt nooit uit de mode! De kunst om een ​​landelijke keuken te ontwerpen, is door goed op de details te letten. Klassiek ontworpen keukens hebben de neiging kroonvormen, bogen, consoles en lambrisering te gebruiken om extra stijl toe te voegen aan de keuken. Landelijke keukens werden traditioneel gezien als natuurlijke houten kastafwerkingen, maar witte en andere gekleurde kasten zijn in het rijk van deze klassieke ontwerpstijl terechtgekomen.

De nieuwe landelijke ontwerpstijl van de keuken

Als het gaat om ontwerpen van een keuken, moet er een beetje van vroeger inzitten, maar juist ook het creatieve moderne van nu. Dus, terwijl de principes van het “traditionele” ontwerp dingen omvatten zoals sierlijk houtwerk en een gezellige sfeer – de landelijke keuken uit de jaren 90 ziet er heel anders uit dan de landelijke keukens die we tegenwoordig bij huisontwerpen zien.

Wij meer weten of het ontwerpen van een landelijke keuken, klik hier

Landelijke keukens met moderne keukenapparatuur

Zoals al gemeld kan een landelijke keuken natuurlijk ook erg modern zijn. Misschien wel niet met hele strakke lijnen, maar zeker met gebruik making van de modernste snufjes en apparaten. Dit gaat zeker niet ten koste van de sfeer, maar zorgt wel voor een veel fijner gebruik van de keuken. Deze combinatie trekt heel veel mensen aan, en daarom zie je ook dat de landelijke keuken een belangrijke rol blijft spelen. Er is genoeg aanbod.  Daarnaast zie je dat de dingen een beetje verwarrend kunnen zijn bij het ontwerpen van een “landelijke” keuken op een manier die technologische innovaties en de 21e-eeuwse cultuur op een smaakvolle manier integreert. Als je moeite hebt om een ​​oma-waardige keuken te ontwerpen, ziet het er niet echt uit of het uit de designmagazines van oma is gehaald. Bijvoorbeeld bij Superkeukens zie je erg veel en mooie voorbeelden in hun brochure staan.

Deze brochure is nu gratis te bestellen. Voor al uw landelijke keuken inspiratie!

Hedendaags gebruiksgemak

Zoals je kunt zien in de magazines van de verschillende keukenzaken is de landelijke keuken wel van deze tijd. Ondanks dat je de sfeer van vroeger kan proeven, levert het gebruik van de moderne keukenapparatuur het gemak van de hedendaagse maatschappij. Natuurlijk heeft het landelijk fornuis zoveel mogelijk gaspitten en staat onder een brede schouw. De afzuiger is natuurlijk ook erg modern en zorgt voor perfecte afzuiging. De oven en koelkast zijn groot en daardoor zeer gebruikersvriendelijk, maar voldoen bijvoorbeeld ook aan de modernste energienormen.

Wat is nu precies een landelijke keuken?

Zoals hierboven omschreven horen de termen robuust en sierlijk bij dit soort keuken. De landelijk keuken is sfeervol, fijn om in te koken en in te leven. Hout speelt een belangrijke rol. De vele houten planken en kastjes met bijvoorbeeld sierlijke ornamenten en grepen, zorgen voor de fijne landelijke sfeer. Oftewel de sfeer en uitstraling van het platteland zijn de belangrijkste elementen. Deze keuken wordt ook wel de traditionele, rustieke en robuuste keuken genoemd. Gewoon met beide beentjes op de grond.

Landelijke keuken superkeukens

Een keuken met karakter

De landelijke keuken is zeker een keuken met karakter. Dit komt vooral door de karakter eigenschappen die echt specifiek bij deze keuken horen. Het leuke is dat de landelijke keuken er in allerlei soorten is. Je kunt het geheel naar eigen smaak ontwerpen. Dit is dus ook wat veel mensen doen. Het is erg handig om de landelijke keuken thuis te ontwerpen, zodat het karakter van de rest van het huis ook terug kan komen. Keuken ontwerpen aan huis heeft hier veel ervaring in. Zij kunnen samen met u een prachtige, betaalbare landelijke keuken ontwerpen.

Klik hier voor een gratis afspraak

Neutrale tinten in de landelijke keuken

Kleurenthema’s voor het landelijk ontwerp zijn niet zo veel veranderd. De meeste traditionalisten zijn van nature op zoek naar dat ‘tijdloze’ ontwerp, wat betekent dat ze uitkomen bij kleuren die gedempt en neutraal zijn. Klassieke witte keukens zijn altijd in trek, net als die met crèmes, taupes, grijzen, groenen en houttinten.

De variatie bij de landelijke keukens

Als je zegt dat je een landelijke keuken hebt of graag wil, dan kan iemand anders niet raden hoe je keuken er dan precies uitziet. Dit komt omdat er een enorme variatie aan landelijke keukens is. Voor de consument is dit wel erg fijn, want op dei manier kun je de perfecte keuken voor jezelf samenstellen. Je kan kiezen uit een donkere of lichte landelijke keuken. Natuurlijk zijn er gewoon de mogelijkheden van bijvoorbeeld een kookeiland. Zelf kun je kiezen uit een meer strakkere keuken of juist heel veel leuke sfeervolle gedetailleerde landelijke onderdelen.

De details van een landelijke keuken

Elke landelijk keuken is anders. Twee belangrijke onderdelen hierbij zijn de (centrale) kleur en voor welk soort frontjes er is gekozen. Erg vaak wordt er gekozen voor een lichte kleur, zoals wit of gebroken wit. Hier tegenover staat dan het aanrechtblad dat vaak van donker materiaal is. Het mooiste is dan donker graniet of composiet, maar je kan ook zeker voor andere tinten kiezen. kunststof kan natuurlijk ook. De kleur wit zorgt voor een ruimtelijk gevoel en rust. Daarnaast zorgen de frontjes er voor dat de keuken een zelfde soort uitstraling krijgt. Je gebruikt bijvoorbeeld dezelfde sierlijst of bewerking, waardoor de keuken minder strak oogt.

De materialen van een klassieke keuken

Wil je met een landelijke keuken echt de uitstraling van een klassieke keuken dan is het gebruik en de kleur van de materialen erg belangrijk. De klassieke keukens maken gebruik van meer crème achtige kleuren. Deze kleuren zijn vaak wat geliger wit en soms ook bruintinten. Hierdoor oogt een klassieke keuken traditioneler dan een landelijke keuken. De materialen die vooral gebruikt worden zijn hout, graniet en composiet. Dit zijn natuurlijke materialen die in de verschillende onderdelen van de landelijke keuken terugkomen. Niet alleen in de kasten en het werkblad, maar ook de vloer hoort erbij.

Warme uitstraling van je huis

Landelijk keukens worden vaak gekozen vanwege de robuuste en warme uitstraling. Het leven in een landelijke keuken geeft echt een thuis gevoel. Het is heerlijk om samen te ontbijten, lunchen of dineren aan de grote houten keukentafel. Het wonen in de keuken is heerlijk, maar natuurlijk wordt er ook heerlijk gekookt. Door een praktische indeling en de vele ruimte die de landelijke keuken biedt, is het heerlijk om hier allerlei gerechten klaar te maken.

De verschillende soorten landelijke keukens

Er zijn enorm veel verschillende landelijk keukens. Termen die erbij horen zijn nostalgisch, landelijk modern, klassiek en allerlei combinaties ervan. Vele landelijke keukens hebben bijvoorbeeld een groot fornuis, een rustieke meubelschouw en keukenkastjes met ouderwetse handgrepen. Het aanrechtblad valt vaak op door natuursteen met een robuuste uitstraling. Het interessante aan de landelijk keuken is vooral de enorme variatie die er is.

Maar wat kost een landelijke keuken?

Dit is natuurlijk een belangrijke vraag. De landelijke keuken wordt vaak gezien als groot, robuust, maar ook modern. Gewoon een heerlijke sfeervolle keuken. Een landelijke keuken die gemaakt wordt door een timmerbedrijf kost zo meer dan 10.000 euro en dat kan dat zelfs exclusief apparaten zijn. Maar natuurlijk kun je ook kijken bij de keukenzaken die goedkopere keukens aanbieden (lees: goedkope keukens). Een sfeervolle keuken hoeft zeker niet duur te zijn.

Ook zou je kunnen kijken naar een keuken op afbetaling. Klik hier!

Goedkope landelijke keukens bij Keukenkampioen

Omdat landelijke keukens tijdloos en geliefd zijn, heeft Keukenkampioen een breed aanbod in de landelijke keukens. Een tip is om het keukenmagazine van Keukenkampioen aan te vragen.

Klik hier! En ontvang het keukenmagazine GRATIS.

Hoe ziet een goedkope landelijke keuken eruit? 

Natuurlijk wordt de keuken goedkoper als de ruimte kleiner is. Maar ook met minder ruimte kun je wel robuuste en natuurlijke materialen gebruiken, zoals hout en steen. De sfeer van de keuken hangt niet af van de grootte, maar het gebruik van de ruimte. Een deskundig advies is hierbij essentieel. Bij een gesprek kan ook uitgelegd worden welke keukenapparatuur geschikt is, maar ook wat de goedkope mogelijkheden zijn.

Klik hier voor een gratis adviesgesprek!

Landelijke keuken van I-kook

Het assortiment landelijke keukens van I-Kook spreekt mensen aan die op zoek zijn naar de perfecte balans tussen stijl en levensduur, en creëert een gastvrije sfeer in het hart van elk huis. I-Kook biedt een assortiment van prachtige traditionele keukendesigns in een selectie van prachtige afwerkingen. Wat u ook zoekt, de landelijke charme moet wel bij elk budget passen. I-KOOK is een jong en snelgroeiend familiebedrijf met inmiddels bijna 20 winkels.

Keukencoaches

Bij I-KOOK werken geen keukenverkopers, maar keukencoaches. Zij verkopen keukens op een andere manier dan je misschien gewend bent. Met persoonlijke aandacht en op een transparante wijze coachen zij je naar een betaalbare en eigen invulling van je keuken. De landelijke keuken kan op maat gemaakt worden. De traditionele keukens zijn altijd populair gebleken omdat ze comfortabel en warm zijn en de tijdloze kwaliteit van populaire ontwerpen vastleggen, zoals het leven in landelijke stijl tot moderne praktische zaken.

Lekker koken

Het belangrijkste doel van de ingerichte landelijke keuken is om culinaire meesterwerken te creëren, waardoor het gebruikelijk is om apparaten, gebruiksvoorwerpen en ingrediënten tentoon te stellen, waardoor er meer karakter aan de kamer wordt toegevoegd. Eerst keuken inspiratie opdoen? Maak gebruik van het aanvragen van de gratis keuken magazines met veel ideeën voor een landelijke keuken!

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE