Keuken kleur

Keuken kleur

De keuken kleur

De keuken kleur is natuurlijk essentieel. Hiermee bedoelen we vaak de kleur die je het meest ziet. Een zeer bekende is natuurlijk de witte keuken. Bij deze keuken kun je natuurlijk ook gebruik maken van allerlei kleur accenten. In onderstaande artikel allerlei voorbeelden. Van wit tot zwart, van ouderwets tot toscaans. Natuurlijk geven de foto’s ook een mooi beeld. Maar de beste twee tips zijn toch: bestel enkele gratis keukenmagazines en nodig een deskundige uit bij u thuis.

Nu gratis aangeboden door Keukeninspiratie. Maak gebruik van deze mogelijk door op onderstaande banners te klikken.

Kleur toevoegen aan een witte keuken

Wit is een van de meest populaire kleuren voor de keuken. Neutraal, schoon en geschikt voor bijna elk huis, er is niets meer stijlvol dan een frisse witte kookruimte. Als u echter uw klassieke witte keuken een frisse nieuwe look wilt geven en wat energie wilt injecteren, kan deze eenvoudig worden bereikt met een vleugje kleur!

Dit zijn onze vijf beste tips voor het toevoegen van kleur in de keuken.

 1. Schilder een keukeneiland

Een handgeschilderd kookeiland is een geweldige manier om kleuren te introduceren en uw witte ruimte op te fleuren. Bij Direct Kitchens kan ons geverfde assortiment aan u worden aangepast, door bijpassende RAL-codes aan uw perfecte schaduw te koppelen.

 1. Installeer kleurrijke apparaten

Breng kleur in uw keuken met opvallende apparaten. Als u vetgedrukt wilt worden, kiest u een levendige kleur voor uw oven of koel-vriescombinatie, zoals rood of blauw. Als u iets meer ingesneden wilt, kunt u kiezen voor een pasteltint voor kleinere aanrechttoestellen, zoals de broodrooster en de waterkoker.

 1. Inclusief gekleurde accessoires

Als je op zoek bent naar een snelle manier om kleur in een witte keuken te introduceren, maak dan gebruik van accessoires. Van ontlasting voor de ontbijtbar tot jaloezieën en serviesgoed op een open plank, er is een veelvoud aan manieren waarop u een uitbarsting van kleur met decoratie kunt toevoegen.

 1. Contrast met tegels

Vul uw witte keuken aan met opvallende tegels die perfect contrasteren met neutrale kasten. Metro-tegels zijn op dit moment enorm populair in de keuken en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren om een ​​moderne twist te creëren.

 1. Introduceer een functiemuur

Introduceer de wauw-factor met een heldere glazen spatwand boven de oven. Of, als een achterwand niet helemaal goed is voor uw ruimte, schildert u gewoon een speciale muur in één gewaagde kleur!

Hout en witte keukens zijn het nieuwe wit

Wood + White = Simple Elegance. Het is dat … nou … eenvoudig. De hout-en-witte designcombinatie is al een tijdje in het moderne designuniversum rondgewerveld, maar het krijgt tegenwoordig echt meer grip. Daarom wilden we je laten weten wat een simplistisch chique combinatie het is.

Hout en wit keukenontwerp met antieke ijssalon

Het koppelen van hout en wit is zowel klassiek als ongecompliceerd, maar het is gemakkelijk om over het hoofd te zien als je begint na te denken over kleurenwielen en -paletten. Hoewel het vaak wordt gebruikt in moderne ontwerpen, is hout en wit een veelzijdige koppeling en kan het onverwacht prachtige resultaten bieden.

Ontwerp ideeën voor uw hout en witte keuken

Hier zijn enkele echte ideeën over keukens die houtwit zijn geworden en nooit achterom gekeken hebben.

Modern met rustieke flair

Je gebruikt niet vaak “modern” en “rustiek” in dezelfde zin, maar je kunt het wel als je naar deze Newport Beach Mid-Century Kitchen kijkt. De zichtbare houten balken, met complementaire kasten en stoelen op het eiland, zijn prachtig als ze worden gecombineerd met heldere witte muren en glanzende, witte werkbladen en backsplashes.

Ontwerptip: door de houten panelen wit tussen de zichtbare balken te schilderen, voegden huiseigenaars nog meer hoogte toe aan hun keukenplafond.

Aarde beneden en wolken boven

Moeder Natuur bereidde ons voor op hout en witte combo’s met het palet van aarde en lucht dat we in de vrije natuur vinden. Huiseigenaren van dit Craftsman Home in San Francisco gebruikten die inspiratie met walnootkleurige, hardhouten vloeren en een prachtig walnooteiland. Al het andere – van de kasten en muren tot de backsplash worden allemaal in het wit uitgevoerd. Het effect is bijna etherisch en het is zeker tijdloos.

Kleine keukens houden van hout en witte combo’s

Hout brengt warmte binnen, maar sommige mensen vrezen dat hun kleine keuken te krap wordt door te veel “warmte”. Deze Kitchen Magic Remodel is het bewijs dat je kleinere keuken prima in orde zal zijn met een aantal warme houten kasten, zolang je hem maar met een beetje wit in balans houdt.

Houten kast Keuken met witte apparaten en accenten

Over lichtere kleuren gesproken – deze huiseigenaren hebben ook het natuurlijke licht in hun keuken verbeterd door hun solide deur in te ruilen voor een Franse deuroptie en een mooi, gebogen venster erbovenop toe te voegen – met ongebruikte muurruimte voor efficiëntere daglichttoetreding.

Voeg een vleugje van de natuur toe

De natuur kent vele vormen. Soms is het een boeket van verse bloemen en een artistiek decor met natuurthema’s. Andere keren is het in de natuurlijke elementen die in een ontwerp worden gebruikt.

Zwart en wit keukens: de “Tuxedo” –trend

De keuken kleur is zwart-wit. Dit is wel een zeer speciale keuken, die in een speciaal interieur thuis hoort. Natuurlijk speelt mee hoeveel zwart of wit je gebruikt. Als je zegt dat de keuken kleur zwart is, en deze keuken heeft witte elementen, dan noem je het misschien wel een zwarte keuken. En natuurlijk hetzelfde verhaal als de keuken kleur wit is. Degene die zelf heel kritisch zijn zeggen dat zwart en wit geeneens kleuren zijn.

 

Er zijn prachtige zwart-wit keukens met tinnen glazuur. Hierdoor zijn deze keukens helder en mooi. Ook de kleur grijs en cacaograniet gebruiken kan bij de keuken kleur zwart-wit heel goed. Ook een contrasterende donkere houten vloer grondt de kamer en vormt een achtergrond voor de lichtere kasten. Het is echter de rijkdom van het zwarte eiland dat hier centraal staat. Ze zeggen dat elke kamer één stuk zwart moet hebben.

Download ons GRATIS ultieme lookbook voor de keuken en blader door enkele van onze populairste keukenvernieuwingen.

Werkbladen zijn erg belangrijk

Zoals iedereen wel weet is de keuze van het werkblad erg belangrijk. De kleur is vaak contrasterend met de rest van de keuken. Hierdoor steekt het werkblad mooi af, en dit geeft een prachtig effect. De keuken kleur is dan juist anders dan die van het werkblad. maar dit geldt natuurlijk ook voor de keukenvloer. Een mooi voorbeeld zijn granieten werkbladen, mits goed verzorgd, zullen de tand des tijds doorstaan. Dit wervelende kleurenschema van het graniet heeft elke kleur in de kamer, zelfs de chocoladebruin van de vloeren. Wanneer u nadenkt over het ontwerp van uw nieuwe keuken, denk dan aan elk element.

Hoog contrast 

De keuken kleur wordt bepaald uit drie elementen. De kleur die het meest voorkomt (dit is vaak de kleur van keukendeurtjes), de kleur van het werkblad en de kleur van de vloer. In termen van deze spatkleur van de rug loopt de gebroken witte tint door in de werkbladen. Leg stukjes van je backsplash op het voorbeeld op het aanrecht tot er een van de kleinste hoeveelheid tinten tevoorschijn komt. Als het daar in zit, zal het eruit komen. Dit is essentieel voor het maken van een huwelijk en het invullen van het kleurenpalet van uw keuken.

 

“Tuxedo” -keukens zijn populair in 2017!

Wees niet bang om vet te gaan in je keuken! Keukenskeukens “Tuxedo” zijn allemaal rage in 2017. Deze heldere, contrastrijke keukenstijl is een slimme keuze als u kleurpjes wilt toevoegen of een statement wilt maken zonder overijverig te worden van kleur. Omdat witte keukenstijlen niet snel aan populariteit inboeten, kunnen zwarte werkbladen of eilanden dat opvallende detail zijn waarnaar u op zoek bent.

Wees niet bang voor donkere kleuren in je keukenontwerp

Het bericht in ontwerpfora is dat Lichter + Helderder = Groter (ook bekend als “beter”). Hoewel er enige fundamentele waarheid is, kan het oplichten van dingen ervoor zorgen dat een keuken ruimer aanvoelt dan het in werkelijkheid is, we hebben ook veel donkere keukendesigns gezien die zich als comfortabel, ruim en niet-gecomprimeerd presenteren.

 

Onze post, een kleine keuken die er goed uitziet met zwarte kasten, biedt bijvoorbeeld echte voorbeelden uit onze eigen galerij.

 

Vallejo Street Highrise

Foto door Design Line Construction, Inc. – Ontdek de ideeën voor het ontwerp van overgangskeukens

Dark versus Light – Wat is er echt van belang?

Als je bang bent dat donkere keukenafwerkingen je stijl verkrampen, zijn er tal van manieren om ze op te vrolijken. Als je bang bent dat je smaak in een donkere stijl een negatief effect zal hebben op de look en feel van de keuken, zorg dan voor rust.

 

Hier zijn dingen om rekening mee te houden bij het plannen van een verbouwing van uw kleine en / of donkere keukenruimte.

 

Kun je dingen in letterlijke zin openen?

Ons mooie noordoosten is gevuld met oudere huizen die meer in compartimenten zijn verdeeld dan we misschien zouden willen. Gelukkig zijn er genoeg trucs om een ​​keukenruimte te openen, zonder een geheel nieuwe plattegrond te hoeven maken. Halfmuren, ponymuren, glazen kastdeuren – alles kan een ruimte met een groter zicht bieden, wat zich vertaalt in meer visueel beeldmateriaal en het “gevoel” van meer bruikbare ruimte.

 

Lezen, zijn open plattegronden een ding van het verleden? voor meer informatie over halfopen plattegronden die ervoor kunnen zorgen dat uw kleine keuken minder krap wordt.

 

Andere ideeën zijn het verwijderen van soffits en het reorganiseren van de kastruimte, zodat de werkbladen overzichtelijk blijven.

 

Maak een uitgebreid keukenverlichtingsplan

De meeste huiseigenaren onderschatten de kracht van een kunstig ontworpen keukenverlichtingsplan. Totdat je je eigen huis hebt ontworpen – of een verbouwing hebt ondergaan – kun je gemakkelijk vergeten dat je de verlichtingsbestemming van je keuken kunt regelen.

 

Ideeën voor het opfleuren van uw keuken zijn onder andere:

 

Vensters uitbreiden voor daglicht

Daklichten en / of zonnebuizen toevoegen

Biedt functies voor taak / veiligheid en omgevingsverlichting

Reflecterende accenten en functies gebruiken die beschikbaar licht optimaliseren

Sellwood Library House

Foto door The Works – Zoek traditionele ideeën voor keukeninrichting

Balanceer donkere afwerkingen met lichtere accenten

Laten we zeggen dat je verliefd bent op chocolate pear-cabinetry (wie niet?), Maar je keuken is aan de kleine kant. In dat geval raden we aan:

 

Een lichtere werkbladafwerking kiezen die enkele van de donkerder kastkleuren in zijn patroon bevat.

Een backsplash ontwerpen met behulp van glas of meer lichtgevende tegels of platen die het beschikbare licht terug de ruimte in stralen.

Kies een lichtere muurkleur die de kasten, werkbladen en backsplash verenigt.

Selecteer barstoelen die gestoffeerd of afgewerkt zijn in een lichtere tint.

Het installeren van hangende verlichtingsarmaturen of kroonluchters die meer reflecterend of doorschijnend van aard zijn.

Reflecterende accenten toevoegen waar het zinvol is in het ontwerp.

Als je keuken goed ontworpen en ontdaan is, kun je wegkomen met donkere kasten en accenten zolang ze in evenwicht zijn met de lichtere kant.

 

Hudson House

Foto door Jessica Claire Photography, Inc – Meer transitionele keukenfoto’s

Voeg open rekken en glazen kastdeuren toe

Een beetje visuele ruimte kan een heel eind in een kleine keuken gaan. Glazen kastdeuren – vooral wanneer geplaatst langs een bovenkast tussen twee kamers (zoals de keuken en eetkamer, of de keuken en de familie / woonkamer) – een uitzicht door de muur waardoor de keuken groter aanvoelt.

 

De toevoeging van open rekken biedt ook visuele ruimte, waarbij de obstructie van een kastdoos of twee wordt weggenomen en de extra paar voeten tussen de plankrand en de ondersteunende muur zichtbaar zijn.

 

Een of beide van deze toevoegingen kunnen helpen om een ​​donkere keukenruimte te verkrampen en op te lichten.

 

Het goede nieuws is dat het heel goed mogelijk is om te genieten van zowel donkerdere kasten of keukenaccenten als een kleinere keukenvoetafdruk. Het is allemaal een kwestie van het juiste ontwerp.

 

Onze 5 populairste keukenkastkleuren

Wanneer u klaar bent om uw keuken te vernieuwen en / of uw keukenkasten te upgraden, zullen uw eerste overwegingen waarschijnlijk betrekking hebben op kleurenschema’s. Het is belangrijk dat de kleuren van uw keukenkast werken met zowel de inrichting van uw keuken, als met elke woonruimte die zichtbaar is vanuit de keuken en omgekeerd. U zult ook willen nadenken over kleuren die nog werken met uw eigen decoratiestijl, maar die ook in de toekomst aantrekkelijk zullen zijn voor potentiële huizenkopers. Wauw, dat is veel om over na te denken, dus we hebben het zware werk voor je gedaan!

 

Een manier om beide overwegingen te respecteren, is het selecteren van een kastkleur die al lang populair is in de keukenkastindustrie. Door een kleur in de keukenkast te kiezen, weet u dat uw selectie voldoet aan uw eigen esthetische normen en een wenselijke keuze voor anderen. Veel van onze topkleuren overlappen elkaar enigszins, dus we zijn vereenvoudigd en gecombineerd in kleurcategorieën. Opmerkelijke vermelding: al onze top 5-kleuren zijn onderhoudsvrij.

 

 1. Blanken

Meer dan de helft van de huiseigenaars kiest een witte tint en we zien waarom! Deze afwerking biedt een traditionele keukenkast-look met de mogelijkheid om te mengen met bijna elk decor. Het zijn vooral aantrekkelijke keuzes voor kleinere keukenruimten, omdat de witte laminaatafwerking licht toevoegt aan een afgesloten ruimte, waardoor een gevoel van ruimte ontstaat. Wit zal ook een beroep doen op toekomstige huizenkopers wanneer de tijd daar is.

 

top-4-kleuren-blog-wit

 

 1. Natuurlijk hout

“Home” is de eerste term die in je opkomt als je keukenkasten bekijkt met een warme houttint. Het op een na grootste percentage keukenklanten glijdt weg in ‘de veilige zone’ van middelmatige houttinten. Of je nu een land, vintage of gewoon een gezellige stijl hebt, een medium hout in combinatie met een natuurlijke korrel zorgt ervoor dat je gasten zich meteen thuis voelen. Denk aan esdoorn of hazelnoot voor enkele van de meest gewilde soorten, omdat huiseigenaren zich van eiken verwijderen.

 

top-4-kleuren-blog-medium-wood

 

Download onze gratis kastdeurgids en bekijk de twaalf hoogste deurkleuren en -stijlen.

 1. Donkerbruin

Rijke, chocoladeachtige afwerkingen zijn al tientallen jaren een populaire keuze. Ze bieden een high-end look en werken goed met donkere aanrechtbladen van de keuken, evenals roestvrijstalen apparaten. Hoewel, tenzij je een open plattegrond hebt, wil je misschien weg van de duisternis van bruine afwerkingen. Dit segment van huiseigenaren is een select publiek dat op zoek is naar instant drama en warmte in hun nieuwe keukenontwerp.

 

top-4-kleuren-blog-bruin

 

 1. Grijzen

Deze keukenkasten hebben de perfecte uitstraling voor iedereen met een evoluerende decoratieve stijl. Het combineert met een lichtere inrichting, maar heeft ook voldoende warmte om donkere tonen op te vangen. Het wordt vooral als een moderne stijl gezien en kan gemakkelijk worden gemengd met elk aanrecht en apparatuur. We vonden de keuken die huiseigenaren verbouwden die met grijs in de ‘cool zone’ vielen, waren degenen die bereid waren om ‘uit de doos’ te stappen als het gaat om hun inrichting.

 

top-4-kleuren-blog-grijs

 

 1. Cherry

Deze kasten bieden een rijke en veelzijdige toon die met veel keukenontwerpen werkt en toch net zo helder zijn dat ze de stijl van een kleine keuken niet verkrampen. De roodachtige tinten, zoals te zien in de onderstaande afbeelding, vormen een aanvulling op zowel houten als stenen aanrechtoppervlakken.

 

top-4-kleuren-blog-cherry

 

 1. Barnwood (bonus selectie)

Ja, we weten dat dit deel uitmaakt van de ‘5 Most Popular’ -serie, maar we vonden dit te veel van de razzia van vorig jaar die we niet konden afstaan ​​om er nog een einde aan te maken. Beschouw dit als een ‘bonuskeuken’.

 

Als je de verwarde look aantrekkelijk vindt, zul je genieten van de rustieke meerkleurige Barnwood-afwerking. Voor degenen met een shabby-chic motief, dit is de aanbevolen selectie voor jou. Het biedt de warmte van een houten afwerking met behoud van een helderder totaalbeeld.

 

top-4-kleuren-blog-barnwood

 

Hoewel er een verscheidenheid aan deurkleuren in de keukenkast is om uit te kiezen, bieden deze aanbevelingen een gegarandeerde manier om aantrekkelijke kasten te selecteren voor ieders favoriete woonruimte.

Geef je keuken die warme Toscaanse uitstraling

Van de groene, glooiende heuvels van Midden-Italië, komt een prachtig tijdloze look voor keukenontwerp – de Toscaanse stijl. Hoewel het de neiging heeft om zich in en uit de trendrapporten te weven, zorgen de klassieke componenten voor een blijvende aantrekkingskracht die de trends overstijgt die van voorbijgaande aard zijn. Van alle kamers waaruit een huis bestaat, is de keuken vooral geschikt voor deze beproefde bouwstijl. Er zijn dus essentiële ontwerpelementen die kunnen worden gebruikt om die langverwachte, warme Toscaanse keuken te realiseren.

 

Toscane, Italië Landschap

 

Elegante, traditionele keukens uit de villa’s van Toscane

De elementen waaruit een traditionele Toscaanse keuken bestaat, volgen een rode draad die gemakkelijk te begrijpen is na een korte bespreking van de traditionele Italiaanse cultuur. De kernwaarden, sterke familiebanden en het thuisgevoel van het Italiaanse volk hebben dus een invloed gehad op een eeuwenlange staande ontwerpstijl die over de hele wereld wordt gewaardeerd. Hier zijn de manieren waarop u de Toscaanse stijl in uw eigen keuken kunt implementeren.

 

 

Foto door Modern Kitchen Centre – Kijk voor keukeninspiratie

 

De functie: prioritering van de keuken en het gezin

De familie-eenheid, en met name de uitgebreide familie, is zeer belangrijk in de Italiaanse cultuur. En dat wordt weergegeven in de indrukwekkende grootte van hun keuken. Het is een veel voorkomende Italiaanse traditie dat uitgestrekte gezinnen typisch elke zondag samenkomen als een grote groep voor een meergangenfeest met authentieke gerechten. En dus is het niet ongewoon dat de kachels en reeksen over het algemeen ook veel groter zijn dan die in andere culturen.

 

Een haardconstructie boven de kachel roept onmiddellijk smaken van Toscaanse charme op en voegt achter het bereik een tegelmozaïek toe met een marasquinkers. Deze ideale combinatie van Toscaanse stijl illustreert de Italiaanse ideeën over het genot van eten, het samenzijn van het gezin en bewondering voor schoonheid.

 

 

Foto door Designer Glass Mosaics – Meer keukenideeën

 

Zoals reeds vermeld, hebben de Toscaanse keukens de neiging om aan de grotere kant te zijn. Dit zorgt voor voldoende ruimte om te entertainen, en natuurlijk-chef-titel-waardig Italiaanse oma’s graag overvloedige kasten voor al hun voedsel en kookbenodigdheden hebben. Dus, als je naar de Toscaanse look gaat, is het niet nodig om extra kasten toe te voegen die je hebt overwogen! Nogmaals, als u een kleinere keuken heeft, kunt u nog steeds genieten van de Toscaanse flair door middel van styling, decor en kleuren.

 

De styling: focus op esthetiek

De Italiaanse cultuur heeft een sterke waardering voor esthetiek en een levenslust. Dit is duidelijk in de verpersoonlijking van Toscaanse stijl. Decoratief houtwerk zoals consoles, pilaren of lijstwerk belichamen dit thema en zijn overal in de Toscaanse architectuur terug te vinden. Elke gedetailleerde of verhoogde lambrisering past ook in deze stijl, en vooral wanneer glazuur wordt aangebracht, om de subtiliteiten van het vakmanschap te benadrukken.

 

 

Photo by Inspired Interiors – Ontdek keukenontwerpinspiratie

 

Tegel is een ander belangrijk element van het Toscaanse ontwerp. Dit is een geweldige manier om natuursteen op te nemen en de juiste Toscaanse kleuren in te brengen (we zullen die kleuren later bespreken.) Kies marmer, getrommelde steen en / of terracotta voor de vloer, backsplash en overal waar een mozaïek zal werken.

 

Ga voor afgeronde bogen voor ingangen, en voor de muren, lambrisering en freeswerk zijn voor de hand liggende keuzes – gebaseerd op de bovengenoemde Toscaanse voorliefde voor houtwerk. Maar om nog meer textuurbelangen toe te voegen, zorgen pleisterkalk- of kalkwaste muren voor een rustiek Toscaans sentiment.

 

 

Foto door South Coast Architects, Inc. – Kijk voor keukeninspiratie

 

De inrichting: waardering voor het verleden

Naast het bewonderen van schoonheid, is de Italiaanse cultuur voorstander van geschiedenis en herinnering aan het verleden. Het is een begrijpelijke trots, gezien de indrukwekkende historische canon die bekend staat als het Romeinse rijk, dat is van hun directe afkomst en afstamming.

 

Dat wil niet zeggen dat het Toscaanse decor op zich Romeins is, maar veel van de herhaalde decoratieve thema’s doen denken aan het verleden. Ze omvatten, maar zijn niet beperkt tot, de volgende items en thema’s, die spreken over de historische activiteiten en ambachtslieden uit de regio die worden uitgevoerd tot op de huidige dag:

 

Geweven manden en containers

Klei en keramisch aardewerk

Hanen (kunstwerken, kussens, handdoeken, etc.)

Druiven en fruit

Wijn en Chianti-flessen

IJzeren, bronzen of koperen armaturen en schansen

Toscaans keukenontwerp

 

Versier met dit soort stukken om een ​​door en door Toscaanse keuken te creëren.

De kleuren: affiniteit voor het land

Het is interessant dat de kleuren in het Toscaanse ontwerp dezelfde kleuren hebben als in het landschap van Toscane, Italië. Warme, aardse rode, bruine, gele en sinaasappels domineren, die de klei-achtige grond en de rose-gouden zonsondergangen vertegenwoordigen. Terracottategels en aardewerk zijn uitstekende manieren om die rossige tonen binnen te brengen die bekend staan onder de Toscaanse zon. Daarnaast vormen grasgroen, luchtige blauwtinten, natuurlijke lavendel en witte variëteiten de rest van het Toscaanse landschap en het robuuste kleurenpalet.

 

 

Foto door Brandi Smith – Meer keukenideeën

 

Gebruik deze ideeën om de look te krijgen die huiseigenaren al eeuwenlang zoeken. Je kunt het hart van je huis opwarmen met elementen uit de Toscaanse cultuur, een ruimte creëren die gezinssamenhang stimuleert, en tegelijkertijd een keuken ontwerpen die nooit uit de mode raakt.

 

 

 

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE