Zwarte keuken

Zwarte keuken

Zwarte keuken

De aanschaf van een nieuwe keuken is een beslissing die je maar een paar keer in je leven neemt. Vaak wordt er gekozen voor een nieuwe zwarte keuken als je jouw nieuwe droomwoning hebt gevonden. Nu de keuken steeds vaker een sociale functie krijgt, nemen ook de wensen toe om er echt iets bijzonders van te maken. Keukenbedrijven als Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens en Keukenplaats weten als geen ander wat de huidige trends en mogelijkheden zijn. Door je goed te laten adviseren over alle mogelijkheden zul je snel in staat zijn om de droom van een zwarte keuken in je nieuwe woning te realiseren. Ook als je een nieuwe keuken zoekt ter vervanging van je huidige keuken zijn er tal van mogelijkheden. Jouw wensen en de beschikbare ruimte zijn hierbij het uitgangspunt. Ben je van plan de inrichting van de woning aan te passen, dan is dit het juiste moment om je te laten informeren over de mogelijkheden om de keuken een nieuwe look te geven. Je eigen fantasie is daarbij de enige beperking.
Zwarte keuken

De zwarte keuken als echte leefruimte

Een nieuwe keuken koop je niet elke dag en de aanschaf van een zwarte keuken is geen uitzondering. Dat geldt ook voor een van de populairste keukensoorten: de woonkeuken. Dit type zwarte keuken kenmerkt zich door een warme uitstraling, gezelligheid is troef. De woonkeuken is dan ook meer dan elke andere keuken het centrum van de woning. Hier wordt de meeste tijd doorgebracht. Kies je voor een woonkeuken dan is het belangrijk extra aandacht te geven aan de functionaliteit. Zo kun je ervoor kiezen om de keuken een open karakter te geven door te kiezen voor een bar. Het eetgedeelte wordt dan onderdeel van de zwarte keuken.

De woonkeuken hoeft echter niet per definitie volledig open te zijn. Steeds vaker zie je dat de keuken een aparte, afsluitbare ruimte is waar het koken en genieten centraal staat. Het is de plek in de woning waar de dag begint en weer wordt afgesloten, kortom het is meer en meer een sociale ruimte. Met die gedachte in het achterhoofd zijn de mogelijkheden om de woonkeuken een uniek karakter te geven bijna eindeloos. Zo is er een heel scala aan materiaalsoorten waar je uit kunt kiezen om de woonkeuken perfect aan te laten sluiten op de inrichting en je persoonlijke smaak. Een goed gesprek met de keukenadviseur laat je zien welke mogelijkheden er zijn zodat de zwarte keuken ook echt jouw droomkeuken wordt.

Een zwarte keuken en toch je eigen stijl

De keuken is steeds vaker een verlengstuk van de woning. Het is het sociale centrum en draagt op die manier bij aan het wooncomfort. De tijd dat de keuken zich in een aparte ruimte bevond, ligt gelukkig achter ons en de open keuken is vaker regel dan uitzondering. Met de manier waarop we tegenwoordig naar de keuken kijken ontstaan ook meer mogelijkheden. Zo is de standaard zwarte keuken aan het verdwijnen en geven we steeds vaker uiting aan onze persoonlijke voorkeur, een ontwikkeling die je dan als consument ook steeds vaker terug kan zien in de showroom. Zo is de keuze in frontjes bijna onbeperkt en ben je niet langer gebonden aan standaardmaten.

Door te kiezen voor specifieke elementen zoals aparte handgrepen, een bijzonder werkblad of een design kraan, ben je in staat om de keuken jouw persoonlijke ‘touch’ te geven. Op die manier wordt de zwarte keuken ook echt jouw keuken. Het staat je daarbij vrij om je eigen keuzes te maken. Zo kun je kiezen voor een volledige zwarte keuken met bijzondere accenten. Je eigen wens is daarbij het uitgangspunt. De keuken is namelijk meer dan een werkplek waar wordt gekookt of waar de boterhammen voor het ontbijt worden gesmeerd. De keuken is steeds vaker een echte leefruimte waarbij comfort en functionaliteit voorop staat. Reden genoeg om ervoor te zorgen dat je nieuwe keuken ook echt jouw keuken is.

Keuken in het zwart

Moderne zwarte keuken

Dat jonge mensen vaker kiezen voor een modern uitziende keuken is logisch. Modern wordt vaak gezien als synoniem voor jong. De moderne zwarte keuken is echter niet strikt voorbehouden aan de jongere generatie. Naast de jonge generatie kiezen steeds meer ouderen voor een keuken met een moderne uitstraling. Vaak heeft dit te maken met de praktische opstelling. Over alles is dan ook nagedacht, van de plaatsing van de inbouwapparatuur tot de handgrepen op de kasten en lades. In veel gevallen zien we de moderne keuken ook terug in situaties waarbij de keukenruimte echt een leefruimte is. De keuken is niet langer een afgesloten ruimte waarin alleen wordt gekookt, het vormt samen met de woonkamer en het eetgedeelte echt een uniform geheel.

Een moderne zwarte keuken volgt ook de actuele keukentrends. Denk bijvoorbeeld aan de verlichting, strakke vormgeving, eenvoud en rustige uitstraling. Ook is er vaak sprake van een greeploos ontwerp. De handgrepen zijn dan in de deuren en lades verwerkt en worden dus niet op het materiaal bevestigd. Een moderne keuken biedt daarnaast veel mogelijkheden om opvallende accenten aan te brengen zonder dat het storend overkomt, een extra brede afzuigkap boven een extra breed fornuis.

Zwarte design keuken

Ook in de design keuken zien we de kleur steeds vaker terugkomen. Juist omdat de zwarte keuken ontelbare mogelijkheden biedt, is dit een populaire keuze. Ook in de design keuken zijn diverse opstellingen mogelijk, je eigen fantasie is in feite de enige beperking. Of je nu kiest voor een keuken in een L-vorm, een U-vorm of liever een keuken met een kookeiland, een design keuken voegt echt iets toe aan het wooncomfort. Gebruik de 3D-ontwerptool zonder registratie.

Net als bij de moderne keuken is de design keuken uitstekend te combineren met een modern interieur. Hierbij staat het genieten voorop, bij voorkeur met het hele gezin. In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, straalt de design keuken een en al gezelligheid uit en is het de ideale ruimte voor een gezellig samenzijn. De zwarte keuken is op die manier een verlengstuk van de woonkamer. Gezelligheid, uitstraling en comfort zijn dan ook de kernbegrippen van de design keuken. De strakke lijnen, brede frontjes en dito lades zien we vaak terug in dit type keuken, net als de inbouwspots. Wil je het echt helemaal afmaken, kies dan voor dimbare inbouwspots zodat je in de moderne zwarte keuken extra sfeer kunt creëren.

zwart met witte keuken

Landelijke zwarte keuken

De landelijke keuken is bij uitstek geschikt als rust en een gezellige uitstraling van belang zijn. Dit type keuken wint dan ook steeds meer aan populariteit. Het nostalgische en tijdloze karakter geven dit type zwarte keuken dan ook een grote meerwaarde. We zien dan ook dat dit type keuken niet alleen vaker wordt aangeschaft ter vervanging van de huidige keuken, ook in nieuwbouwwoningen zien we de landelijke keuken steeds vaker terugkomen. Door een zwarte keuken in een landelijke stijl te combineren met contrasterende elementen krijgt dit type keuken een extra sfeervolle uitstraling. Denk bijvoorbeeld aan een zwarte keuken met een granieten aanrechtblad in een lichte kleurstelling.

Opvallende details zijn kenmerkend voor de landelijke zwarte keuken. Zo zien we vaak prachtig bewerkte frontjes terug in dit type keuken. In combinatie met opvallende handgrepen kun je de landelijke keuken voorzien van je persoonlijke stijl waardoor het echt jouw keuken wordt. Dit type keuken leent zich ook goed om te combineren met opvallende elementen zoals een extra breed fornuis. Zo wordt het voor het hele gezin een unieke belevenis om in de keuken te staan.

Wel of geen kookeiland

Of de voorkeur nu uitgaat naar een moderne zwarte keuken, een design keuken of juist een keuken met een landelijke uitstraling, het kookgedeelte is de absolute blikvanger. Afhankelijk van de beschikbare ruimte en je eigen voorkeur kan er gekozen worden voor een kookeiland. Het grootste voordeel is dan een kookeiland zorgt voor een opgeruimde blik terwijl je alles bij de hand kunt hebben. Je kunt zo heel eenvoudig een scheiding aanbrengen tussen het gedeelte waar je kookt en het deel waar je de voorbereidingen treft. Kook je graag samen met andere gezinsleden dan is een kookeiland absoluut gewenst, je realiseert met een kookeiland immers meer ruimte in de keuken.

Een kookeiland stelt je tevens in staat om een groot scala aan inbouwapparatuur te gebruiken. Zo kun je overwegen om een friteuse te laten plaatsen, een au bain-marie of een grillplaat. De mogelijkheden zijn bijna eindeloos en zijn eigenlijk alleen beperkt door de beschikbare ruimte. Door de zwarte keuken te voorzien van een kookeiland kun je de beschikbare ruimte bijzonder efficiënt gebruiken.

Exclusieve keuken

Smaken verschillen en dat geldt ook voor de keuken. Ook als je voorkeur uitgaat naar een zwarte keuken zijn de mogelijkheden bijna grenzeloos. Zo kun je de keuken een exclusieve uitstraling geven door extra aandacht te geven aan de details. Je bent namelijk niet verplicht om genoegen te nemen met standaard oplossingen. Wil je bijvoorbeeld een design kraan, een apart vormgegeven spoelbak of een extra dik werkblad, dan zijn dit juist de elementen die je keuken een exclusieve uitstraling geven. Ook voor de exclusieve keuken zijn je eigen wensen bepalend.

De exclusieve zwarte keuken kenmerkt zich door de details die jouw nieuwe keuken extra comfort geven. Door je wensen van te voren al helder te hebben is de kans groot dat je in samenspraak met de keukenadviseur exact die keuken kunt laten maken die volledig voldoet aan je wensen. Laat je daarbij inspireren door de talloze mogelijkheden te combineren tot een mooi geheel. Op die manier komt de exclusieve zwarte keuken binnen handbereik en ontwerp je in principe zelf jouw eigen exclusieve keuken.

Budget keuken

Je nieuwe keuken hoeft geen vermogen te kosten. Door slimme keuzes te maken kun je binnen bijna elk budget een keuken samenstellen die volledig voldoet aan je wensen. Zo ben je nooit verplicht om te kiezen voor A-merk inbouwapparatuur. Je kunt bijvoorbeeld besparen op de kosten van je droomkeuken door wel te kiezen voor bewerkte frontjes of kwalitatief goede handgrepen en gebruik te maken van inbouwapparatuur die vriendelijk geprijsd is. Zo komen de kosten van de gewenste opstelling van de zwarte keuken nooit boven het beschikbare budget uit. Zo kun je genoegen nemen met een keuken zonder vaatwasser of magnetron en zo een behoorlijk bedrag uitsparen. Keukenbedrijven zoals keukenconcurrent, keuken kampioen, superkeukens en keukenplaats zijn juist gespecialiseerd in keukens die geen groot budget vereisen.

Bij het kiezen voor een budgetvriendelijke zwarte keuken is de beschikbare ruimte vaak van doorslaggevende betekenis. Met name in appartementen is de ruimte voor de keuken beperkt, iets wat je zonder twijfel terug kunt zien in de prijs. Vaak is er daarom ook sprake van een rechte keuken die enorm efficiënt is ingedeeld. Op die manier maak je optimaal gebruik van de beschikbare ruimte zonder dat dit ten koste hoeft te gaan van het wooncomfort. Een zwarte keuken kan daarom prima aangeschaft worden tegen minimale kosten zonder dat dit van invloed is op de inrichting van de woning. Door rekening te houden met je huidige inrichting van je woning past een budget keuken daar prima bij.

Inbouwapparatuur voor je keuken

Een keuken zonder inbouwapparatuur is niet compleet. Vaak is de keuze voor inbouwapparatuur juist het belangrijkste onderdeel, je wilt immers optimaal gebruik kunnen maken van je nieuwe zwarte keuken. Ben echt een keukenprinses of hobby kok, dan zul je zeker extra aandacht willen geven aan inbouwapparatuur zoals het fornuis, de afzuigkap en de oven of magnetron. In veel gevallen kan de keukenadviseur je optimaal adviseren over de mogelijkheden. Zo kan het wenselijk zijn om een professioneel ogend fornuis in je nieuwe zwarte keuken te hebben. Ook kun je aanvullende wensen hebben op het gebied van kookmogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan een au bain-marie kookelement of een inbouw grillplaat.

Bij de keuze voor specifieke inbouwapparatuur kan de beschikbare ruimte een belangrijke factor zijn. Koken moet immers een ontspannen aangelegenheid zijn en niets is frustrerender dan een situatie waarin de ruimte een beperkende factor is. Zo is een zwarte keuken in een L- opstelling ideaal om voldoende ruimte te realiseren. Je kunt op die manier een goede scheiding aanbrengen tussen het natte gedeelte waar je de voorbereidende handelingen uitvoert en het kookgedeelte. Ben je in de luxe positie om te kiezen voor een zwarte keuken met een kookeiland de creëer je daarmee nog meer ruimte. Het grote voordeel is dan ook vaak dat je met meerdere mensen in de keuken aanwezig zijn zonder dat je elkaar in de weg loopt. Houdt er wel rekening mee dat een keuken met een kookeiland in ieder geval achttien tot twintig vierkante meter aan ruimte nodig heeft om er optimaal gebruik van te maken.

Maatwerk: de zwarte keuken op maat

Geen enkele zwarte keuken is ‘standaard’. Dit heeft niet alleen betrekking op de wensen wat betreft de gewenste apparatuur, ook de gewenste indeling en de beschikbare ruimte zijn van groot belang. Het uitgangspunt bij het ontwerpen van de gewenste zwarte keuken is dan ook de afmeting van de oppervlakte. De ervaring van de keukenadviseur laat je zien dat er vaak meer mogelijk is dan je in eerste instantie zou denken. Beschik je over een beperkte ruimte dan zul je minder snel geneigd zijn om te kiezen voor veel inbouwapparatuur en zal je aandacht meer uitgaan naar voldoende kastruimte. Zo kun je kiezen voor extra brede kasten om extra veel opbergruimte te realiseren. Je eigen wensen bij het samenstellen van een nieuwe zwarte keuken zijn daarbij het uitgangspunt.

Wil je extra veel ruimte realiseren in je nieuwe zwarte keuken dan kan een L-vorm ideaal zijn. Je kunt dan door slimme toepassingen zelfs de hoekkasten optimaal gebruiken door middel van een draaisysteem. Hiermee wordt alle ruimte benut terwijl het comfort optimaal is. Heb je speciale wensen op keukengebied, bereid je dan goed voor. Zo is de kans op het laten samenstellen van je droomkeuken vele malen groter als je van te voren alvast zelf de maten van de beschikbare oppervlakte hebt opgeschreven. Vergeet daarbij ook niet de plaatsing van bijvoorbeeld een raam. Op die manier heeft de keukenadviseur een goed beeld van de actuele situatie en kun je een keukenadvies krijgen wat volledig is afgestemd op je persoonlijke situatie.

Mooie zwarte keuken

De levertijd van een zwarte keuken

Net als iedere keuken is een zwarte keuken snel leverbaar. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk dat de levertijd slechts enkele dagen is. Zo is een zwarte keuken als demonstratie model vaak snel leverbaar en kun je snel genieten van je nieuwe aankoop. Dat geldt ook voor de situatie waarin er sprake is van een standaard afmeting voor bijvoorbeeld een rechte keuken. Gaat je wens echter uit naar een maatwerk keuken, houdt dan rekening met een levertijd van enkele weken. Dit is ook het geval als je specifieke inbouwapparatuur wenst. Overleg tijdig met je persoonlijke keukenadviseur zodat je exact weet waar je aan toe bent.

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE