Moderne keuken

Moderne keuken

De moderne keuken brengt een vleugje eigentijdse stijl bij u thuis. Van slanke hoogglanzende kasten en geïntegreerde handgrepen, tot gladde matte afwerkingen en geavanceerde apparaten. Er is iets dat bij elke stijl past, in een reeks trendy kleuren.

Moderne keukens bij Superkeukens

Superkeukens heeft vele op maat gemaakte, moderne keukens. Zij creëren de moderne keuken die voldoet aan de eisen van uw huis. Met personaliseringsopties die bij u en uw budget passen. Of u nu vrienden wilt ontvangen of wilt genieten van een etentje met het gezin, Superkeukens kan een ruimte creëren die al uw wensen voldoet, ongeacht de grootte van de kamer.

Gratis magazine moderne keuken

Een aantal moderne keukens zijn nu te bekijken in de brochure. U kunt rustig inspiratie opdoen voor uw nieuwe thuisproject. Ook kan het u helpen te visualiseren hoe uw ingerichte keuken eruit zou kunnen zien.

Klik hier voor de gratis brochure

De moderne keukentrends

Subtiele veranderingen vinden plaats in het keukenontwerp van de moderne keuken. Ze draaien meestal rond de afwerkingen die we kiezen voor onze keukens. De lijnen en volumes blijven eenvoudig en gestroomlijnd om de moeiteloze look te leveren waar we van zijn gaan houden. Het zijn de kleuren en afwerkingen die de sfeer voor de ruimte bepalen en het uniek maken. Vakmanschap en technologische innovatie kunnen een groot verschil maken in de kwaliteit van de materialen.

Moderne keuken

Donker en natuurlijk

In 2018 betekent dat de moderne keuken gebruik kan maken van donkere, natuurlijke tonen. De geheel witte look is niet zo warm meer en de donkere keukens kunnen zeker ook heel warm overkomen. Een donkere keuken heeft de elegantie en persoonlijkheid die niet kan worden ontkend. Dit kan de toon zetten voor het hele huis. Nog trendlozer voor de moderne keuken is het combineren van een donker hout met een lichtere, helderdere afwerking. Dit om een ​​nog aantrekkelijke visuele nevenschikking te creëren die de schoonheid van het hout nog meer zal versterken.

In 2018 is grijs de nieuwe neutrale kleur bij uitstek.

Net als donkere bossen heeft grijs wit vervangen als een dominant kleurenpalet voor de moderne keuken. In plaats van een saai uiterlijk, heeft grijs eigenlijk juist veel bereik als kleur. Het kan zowel rustgevend als opwindend zijn. Het heeft een natuurlijk verfijnd gevoel. Eigenlijk, net zoals bij donkere houtsoorten, kunnen grijstinten er zelfs beter uitzien als ze naast elkaar worden geplaatst voor een tweekleurig effect – een andere grote trend voor de moderne keuken in 2018. Wit is altijd een goede contrastkleur voor grijs. Dit geldt ook voor warmere – en minder voorspelbare – tonen zoals een licht hout, goud, koper of brons.

Industriële schoonheid

In 2018 betekent een moderne keuken:industriële mengstijlen en invloeden. Schone esthetiek blijft domineren, maar koud minimalisme wordt vervangen door accenten die karakter geven aan de keuken. Ook in dit geval draait het allemaal om de afwerking en het benadrukken van de rauwe schoonheid van materialen die doorgaans worden gebruikt in industriële ruimtes: bakstenen, ongepolijst hout, beton, glas, tin en staal.

Innovatieve afwerkingen

De moderne keuken maakt natuurlijk gebruik van innovatieve technologieën. De mica-gebaseerde lakken zijn daar een voorbeeld van. Het is een innovatieve variant op de populaire lakafwerkingen voor de moderne keuken. Geproduceerd met mica, een mineraal. Deze nieuwe soorten lakken zijn niet zo reflecterend als hoogglanslakken, maar hebben een bepaalde transparantie die een luxe parelachtige glans produceert. Deze varieert een beetje op basis van hoe het licht op het oppervlak valt. Ze brengen een uitgesproken sfeer en esthetiek naar de moderne keuken.

De structuur

Hoe ziet de structuur van de moderne keuken eruit?  Het kan bijvoorbeeld betekenen dat ruwe, ongepolijste materialen worden gebruikt. Vandaar dat de industriële look zo populair is.

Gebruik van glas in de moderne keuken

De moderne keuken maakt steeds meer gebruik van glazen deuren als alternatief voor boven- en bovenkasten. Dit is afhankelijk van het frame ontwerp waardoor een glazen eenheid er heel eigentijds uitzien. Hoe dan ook, het biedt visuele variatie en een extra ontwerp element om te mengen met stevige kasten en zwevende planken om je keuken te personaliseren. Klik hier om te lezen over een 3D-ontwerp.