keuken outlet

Keuken Outlet

Keuken Outlet – een goedkope oplossing met flexibiliteit

Keuken Outlet… is dat niet in feite aanbod van onverkoopbare, kant en klare keukens die voor een habbekrats weg kunnen? Nou nee, zeker niet per definitie! Iedere keuken heeft het in zich om een outlet keuken te worden.

Keuken Outlet: als hart van het huis

Een keuken is voor de meeste mensen een belangrijk onderdeel van het huis. Voor sommigen zelfs het “hart” van een thuis en een ruimte die met zorg wordt samengesteld. Ook zo’n ruimte kan goedkoop en betaalbaar zijn. Juist met outlet keukens zijn er mogelijkheden om tegen betaalbare prijzen te komen tot jouw droomkeuken. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen ideeën over de ideale keuken. Voor elke smaak of voorkeur is uiteraard ook keuken outlet beschikbaar. Het maakt niet uit of je nu een praktische keuken wilt, liever gaat voor een design keuken of een andere stijl. Alles kan en mag! Er is een groot en divers aanbod in keukens. Zeker als je op zoek bent naar een goedkope, betaalbare keuken. Aanbiedingen van showmodellen zijn overal te vinden en het lijkt soms wel alsof alle keukens in de aanbieding zijn. Wat kan keuken outlet dan nog toevoegen?

Prachtige goedkope keuken van Keuken Concurrent!

Aanbod goedkope keukens

Een zoekopdracht naar Keuken Outlet op het wereldwijde web levert al snel zo’n 7,5 miljoen resultaten op. Succes daar mee! Voordat je uren bezig bent om alle sites af te gaan, is het misschien handig om eerst nader te kijken naar het begrip: keuken outlet. Waar kun je de echte aanbiedingen (outlet aanbod) nu eigenlijk vinden? Wat is het? Hoe kun je jouw keuken goedkoop samenstellen m.b.v. outlet keukenzaken? Waar vind je inspiratie voor een betaalbare nieuwe keuken?
Keukensites zoals bijvoorbeeld Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens en Keukenplaats bieden betaalbare en goedkope keukens aan. Soms als aanbieding en vaak als showroom keuken. Maar hebben zij ook een “Keuken Outlet” aanbod? En wat is nu eigenlijk precies het verschil? Wat bepaalt nu of een keuken een Keuken Outlet, aanbieding of showroom exemplaar is? Er is natuurlijk geen officiële wet hierover en al deze labels willen je één ding doen geloven: dat jou een goedkope keuken wordt aangeboden. De term outlet keuken of keuken outlet kan dus worden gebruikt als marketingtool om aan te duiden dat je hier met een keukenaanbieding te maken hebt.

Keuken Outlet

De outletkeuken

Strikt genomen houdt het begrip “outlet” in dat het gaat om restpartijen, meestal direct vanuit de fabriek, die tegen een (sterk) lagere prijs worden aangeboden aan de consument. Er zijn ook keukensites waar men met de term “keuken outlet” een deel van hun aanbiedingen van keukens tegen gereduceerde prijs tonen. De goedkope keukens die op dat deel van hun website worden aangeboden zijn dus goedkoper dan hun reguliere aanbod. Het kunnen showroommodellen zijn, keukens met een lichte beschadiging of aanbiedingen i.v.m. andere redenen. Echter, het betreft hier niet altijd restpartijen. De term “Keuken Outlet” wordt dan eigenlijk alleen maar gebruikt om aan te tonen dat de prijs lager is dan normaal.
Nou, dat klinkt allemaal helemaal niet verkeerd. Maar die lagere prijs, dat geldt toch voor alle aanbiedingen of showroomkeukens? Ja, die gereduceerde prijs natuurlijk wel, maar er zijn wel degelijk verschillen tussen standaard aanbiedingen, showroomkeukens en keuken outlet. Een outletkeuken heeft bijvoorbeeld niet altijd in een showroom gestaan en ook niet alle aanbiedingen zijn keukens uit de outlet. Wat? Okay, even van de andere kant…

De aanbieding keuken

Op iedere keukensite vind je aanbiedingen. Een keuken in de aanbieding wil in eerste instantie zeggen dat hij eerst duurder was. Je krijgt korting op de oorspronkelijke verkoopprijs. Waarom? Dat kunnen zoveel redenen zijn. Te veel om hier op te noemen en de reden is ook niet zo belangrijk. Zolang het een nieuwe keuken betreft en hij verder onbeschadigd is, dan is het alleen maar prettig dat hij nu minder kost dan dat hij eerst deed, toch? Meestal heeft het er mee te maken dat de keukenverkoper zijn collectie uitbreidt of wijzigt en dat er plaats gemaakt moet worden voor de nieuwe collectie. Een andere reden kan zijn dat een bepaalde keuken(stijl) minder goed wordt verkocht of niet meer zo hip is en dat er ruimte in het magazijn moet worden gecreëerd. Aanbiedingen kunnen ook worden gebruikt om de algehele verkoop te stimuleren. Waarom een keuken in de aanbieding komt kan dus vele redenen hebben.
Kortom: Een keuken in de aanbieding is niet altijd een keuken uit de Keuken Outlet maar een Outlet Keuken wordt tegen een gereduceerde prijs aangeboden, was eerst duurder dus is een keuken in de outlet altijd wel een aanbieding.

De showroomkeuken

Showroom keukens zijn ook altijd “in de aanbieding”. Hun verkoopprijs was immers ook eerst hoger. Maar keukens uit de showroom zijn zeker niet altijd Keuken Outlet. Sterker nog, een showroom keuken kan enig in zijn soort zijn. Uniek zelfs. Speciaal voor een bepaalde show (of display) gecombineerd. De reden dat hij in de aanbieding komt is echter altijd hetzelfde: hij moet plaats maken voor een andere keuken die tentoongesteld gaat worden. Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens en Keukenplaats wisselen steeds hun showrooms en kunnen daarom regelmatig de bestaande showroomkeukens tegen gereduceerde prijzen aanbieden. De levertijd van deze keukens is kort. De keuken is immers geheel op voorraad en klaar om opgepakt te worden en in jouw huis te worden gemonteerd.
Een outlet keuken daarentegen kan bestaan uit onderdelen die nog niet helemaal “ready to go” zijn. Er kan dus misschien een korte levertijd zijn. Daar staat tegenover dat je wellicht qua indeling, combinatie en opstelling meer keuzes en/of mogelijkheden hebt. De outlet keuken bestaat immers uit restpartijen en niet altijd in een vaste opstelling. Ideaal want dat betekent dat je al jouw creativiteit kunt los laten en jouw keuken geheel naar jouw eigen smaak en wensen kunt samenstellen.

Moderne outlet keuken

Mix & Match

Hoe mooi is het wanneer je de kans krijgt om geen concessies te moeten doen bij de aanschaf van een goedkope keuken? Als je een betaalbare showroomkeuken of andere keuken in de aanbieding hebt gevonden, kun je deze geheel naar eigen inzicht en wensen aanpassen met voordelige outlet keukenonderdelen. Bij Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens en Keukenplaats kun je terecht voor je basiskeuken (gewoon in de aanbieding of het showroommodel) maar je kunt ook informeren naar mogelijkheden tot een meer op-maat-zijnde keuken. Juist met restpartijen vanuit de fabrieken waar zij het meest mee samenwerken. In veel gevallen hebben ze zelfs een eigen fabriek waaruit zij kunnen leveren. Het komt vaak voor dat niet alle mogelijkheden die zij jou kunnen bieden, op hun website staat vermeld. Een bezoek aan een filiaal is dus altijd een goed idee. Het brengt niet alleen inspiratie, ook de mogelijkheden om jouw keuken te “mixen” en “matchen” kunnen volledig in kaart worden gebracht.

Op zoek naar jouw outlet keuken

Het heeft geen zin om de term “outlet” in te vullen als zoekopdracht op de websites van Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens of Keukenplaats. Je krijgt geen enkele hit. Toch kunnen deze keukensites jou goed verder helpen bij de zoektocht naar jouw nieuwe, betaalbare outlet keuken. Zoek op deze sites een basiskeuken die jou aanspreekt en breng in kaart hoe deze keuken in jouw huis zou passen. Vanuit dit startpunt ga je verder. Op zoek naar de outlet artikelen die jou op weg helpen naar het samenstellen van jouw ideale droomkeuken.
Hoewel “outlet” dan wel geen resultaat geeft op de genoemde sites, de zoekterm “losse onderdelen” doet dat wel. En onder de resultaten van deze zoekopdracht zijn veel aanbiedingen te vinden. Op de genoemde sites worden jou ook talloze mogelijkheden aangeboden om een droomkeuken helemaal samen te stellen met behulp van zgn. “ontwerptools” en “keuken-configuratie-programma’s”. Zo is het dus mogelijk om een combinatie te maken van een showroomkeuken met keuken outlet onderdelen. Als het ware stel je dan jouw eigen aanbieding samen. Het kan eigenlijk niet beter worden dan dat!

Tips en trucs

Het uitgangspunt is en blijft uiteraard om een goedkope keuken te vinden die voldoet aan jouw wensen en eisen. Hier moet je wel even een avondje voor uit trekken want het aanbod is heel groot. Het kan zelfs een beetje onoverzichtelijk lijken maar geen paniek! Keuken-inspiratie gaat jou helpen om een beetje structuur aan te brengen in jouw zoektocht:

  • Zoek in eerste instantie in al het aanbod naar een keuken die ruim binnen jouw budget ligt. Kijk hierbij niet naar de afmetingen, het aantal kastjes of lades. Zelfs niet eens naar de inbouwapparatuur die eventueel bijgeleverd wordt. Kijk puur en alleen naar de uitstraling van de keuken en misschien naar de indeling.
  • Zodra je die hebt gevonden dan ga je kijken hoe deze in jouw huis zo passen. Zoek naar een oplossing hoe je de uitstraling/stijl van jouw keukenkeuze zou kunnen inpassen in de ruimte die jouw huis biedt voor de keuken. Houd hierbij rekening dat je die ruimte wellicht zou kunnen vergroten door het weghalen van muren of verplaatsen van de ingang.
  • Vervolgens ga je die goedkope keuken die je hebt gevonden, per onderdeel (dus per kastje, lade of inbouwapparatuur) in jouw keukenruimte plaatsen. En hierbij mag je zelf bepalen wat waar komt te staan. Immers, de getoonde keuken bestaat ook uit losse onderdelen die naar eigen inzicht kunnen worden geplaatst. Het is uiteraard wel verstandig om rekening te houden met de aansluitingen voor water, gas en/of evt. stroom.
  • Als het goed is heb je na deze stappen nog ruimte over en kun je jouw showroomkeuken of keukenaanbieding uitbreiden met outlet artikelen. De zoektocht naar restpartijen keukenkastjes, keukenlades, inbouwapparatuur, etc. kan beginnen. Voor alle onderdelen van keukens zijn restpartijen te vinden. Vaak ook bij de keukenzaken. Het loont om hier naar te informeren.
  • Kijk ook naar aanbiedingen bij andere winkels dan keukenzaken. Bijvoorbeeld bij bouwmarkten. Een simpele en goedkope stellagekast kan namelijk prima fungeren als open voorraad kast. Of maak een soort koffie/thee corner in je keuken van de poten van zo’n stellagekast en laat een aantal planken achterwege zodat het een soort van bar wordt. (wel de poten tegen de muur boren om stevigheid te behouden)
  • Denk “out of the box”. Met andere woorden, wees creatief en beperk je niet alleen tot keukensites en/of keukenzaken. Ander voorbeeld: een simpel ladekastje in de stijl van jouw keuken zou uitstekend dienst kunnen doen als voorraadladen, bestekladen of opbergruimte voor al je bakspullen, plastic koelkastdozen, pannendeksels of koffiekopjes.
  • Als je de keukenruimte in jouw huis hebt opgevuld met alle kastjes, laden, planken en apparatuur die je wilt en kwijt kunt (uiteraard allemaal in de aanbieding of uit een restpartij) dan is het alleen nog een kwestie van goed noteren wat je waar had bedacht. Het zou natuurlijk jammer zijn als je niet meer weet wat waar moet komen zodra de monteurs die jouw basiskeuken komen plaatsen, voor de deur staan.
  • Inbouwapparatuur verdient nog wel een eigen vermelding. Juist voor deze artikelen zijn de keuken outlet aanbiedingen zeer aantrekkelijk. Ook kunnen de niet-inbouw apparaten vaak tussen twee kastjes worden geplaatst (stiekem als het ware toch “ingebouwd”) waardoor een mogelijke beschadiging wellicht niet te zien is. Bij veel witgoedbedrijven staan modellen met een lichte beschadiging of optische oneffenheid en deze modellen worden tegen scherpe prijzen verkocht. Dat scheelt toch al snel weer een paar honderd euro.

Al met al, genoeg tips om je te helpen zelf jouw droomkeuken samen te stellen met als basis keuken outlet aanbiedingen.

Liever hulp?

Ben je zelf niet zo creatief en zie je het echt niet zitten om zelf je eigen keuken samen te stellen? Keukenzaken zijn natuurlijk graag bereid om jou daar bij te helpen. Bij de filialen van Keukenconcurrent, Keuken Kampioen, Superkeukens en Keukenplaats kun je – ook op afspraak – terecht met jouw vragen, wensen en keukenideeën. Onder het genot van een kopje koffie kun je dan samen met een expert kijken wat de mogelijkheden zijn. Houd hierbij rekening dat het op sommige moment (bijvoorbeeld tijdens feestdagen) erg druk kan zijn.
Heb je geen zin om langs te gaan, dan kun je ook bellen. Zij beschikken over medewerkers die jou graag telefonisch te woord staan met raad, tips en advies. Zij kunnen je onder andere helpen met de online tools die via hun websites beschikbaar zijn om jouw droomkeuken samen te stellen.
Een gerenommeerde keukenzaak zal zich altijd tot het uiterst inspannen om hun klant, jij dus, te helpen bij het vinden van een haalbare oplossing. Ook wanneer je interesse hebt in een outlet keuken, showroommodel of gebruikt maakt van een ander soort aanbieding. Je kunt ook altijd informeren of het bedrijf wellicht een keuken outlet aanbieding heeft die misschien niet in de winkel of op de website staat aangekondigd. Je weet maar nooit en “niet geschoten is altijd mis”.

Tot slot

Alles leuk en aardig. Een keuken blijft een belangrijke uitgave. Ook een outlet keuken of showroom aanbieding. Het is van belang dat je een weloverwogen keuze maakt en dat je een keuken kiest waar je helemaal achter staat. Enige voorzichtigheid is dus geboden en het is van belang dat je goed voorbereid bent voordat je de keuken definitief aanschaft. Ga daarom niet over één nacht ijs en neem even wat afstand zodra helemaal in kaart is gebracht hoe jouw keuken er uit moet komen te zien. Dus als het enige dat nog moet worden gedaan, de definitieve bestelling plaatsen is. Dan moet je even pas op de plaats maken en wat afstand nemen. Je bent waarschijnlijk al dagen bezig met oriënteren, prijzen vergelijken, keuzes maken en zoeken naar (outlet) aanbiedingen, en nu de missie is volbracht ben je helemaal enthousiast over het beoogde resultaat: je hebt jouw ideale keuken samen gesteld. Een mooie prestatie! Waarom wachten met bestellen? Gewoon, om je te beschermen tegen jezelf. Loop nog even alles door: Past alles qua afmetingen? Zitten de juiste aansluitingen op de juiste plaatsen van de onderdelen? Staan de kasten/laden/apparaten op een logische plaats in de ruimte? Openen de deuren van de kasten/koelkast de juiste kant op? Is er voldoende ruimte om alle deuren/laden goed en ver genoeg te openen? Misschien kun je in de ruimte gaan staan en proberen om de nieuwe keuken voor je te zien. Doe je ogen dicht en visualiseer ieder deel van jouw nieuwe keuken. Draai rond en open in gedachte alle onderdelen van de keuken. Loopt jouw keuken over in de woonkamer (of andersom natuurlijk), probeer dan vanaf een plaats in de woonkamer jouw nieuwe keuken voor je te zien. Kijk of het plaatje klopt.
Heb je dit allemaal gedaan en sta je nog steeds achter je keuze? Gefeliciteerd! Dan weet je zeker dat je de juiste keuzes hebt genomen en dan staat er niets meer in de weg om jouw droomkeuken te bestellen. Keuken Outlet biedt perspectief!

About Author : admin
YOU MAY ALSO LIKE